Vid olyckan i vintras stängdes många rulltrappor av.
Vid olyckan i vintras stängdes många rulltrappor av.

En kvinna fördes på torsdagsmorgonen till sjukhus efter att ha fastnat i en rulltrappa i tunnelbanan i Stockholm, rapporterar Aftonbladet. Flera rulltrappor är nu avstängda.

Olyckan inträffade på tunnelbanestationen Universitetet i Stockholm – mitt i rusningstrafiken. När kvinnan skulle stiga av rulltrappan vek sig plötsligt ett trappsteg.

– Jag kände hur det vibrerade, sedan gick trappsteget plötsligt ned. Det ramlade liksom in istället för att gå ned mjukt som det brukar. Jag tror hennes fot åkte in helt och hållet. Vi var några som drog upp henne och sedan ringde vi ambulans direkt. Hon skrek jättemycket och såg ut att ha väldigt ont, säger ett vittne som stod bakom kvinnan till Aftonbladet.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus, men skadeläget är oklart.

►LÄS MER: Kvinnan fastnade i rulltrappan – nu riskerar hon förlora benet

I vintras fastnade en kvinna i 70-årsåldern i en rulltrappa på Östermalmstorgs tunnelbanestation. Hon skadades allvarligt i ett ben. SL valde efter den olyckan att stänga av ett stort antal rulltrappor vid olika stationer.

Efter torsdagsmorgonens olycka är alla rulltrappor på den aktuella stationen avstängda. Det är oklart om det rör sig om samma fel som i vintras.

– Det kan vi inte säga något om i nuläget. Men det håller vi på att ta reda på nu, säger Christian Hoffmann, presskontakt på SL, till Aftonbladet.

LÄS MER: Nu stoppas rulltrappor i Stockholms tunnelbana

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset