Nu gör polisen en ny sökinsats i området där Lena Wesströms kropp hittades, i maj tidigare i år.
Nu gör polisen en ny sökinsats i området där Lena Wesströms kropp hittades, i maj tidigare i år.

I dag gjorde polisen en ny sökinsats i det område i Örebro där mördade Lena Wesstöms kropp hittades i maj. Polisen har stött på föremål i området och som nu ska undersökas vidare. Misstankarna mot mannen i 40-årsåldern som tidigare häktades för mordet, kvarstår.

På torsdagen meddelade polisen i Örebro via sin hemsida att de under dagen genomförde en ny sökinsats i området där den 45-årige mamman, Lena Wesström, hittades mördad i maj tidigare i år.

Anledningen till den nya genomsökningen var enligt polisen att det framkommit nya uppgifter i utredningen, som nu skulle kontrolleras.

LÄS MER: Advokatens kritik i Lena-fallet: Oacceptabelt

Polisen har gjort fynd

Enligt Christina Hallin, presstalesperson i polisregion Bergslagen, var det ett tiotal poliser som deltog i sökinsatsen.

– Vi har hittat ett antal föremål där vi haft personal under dagen, säger Hallin, till Metro.

Men vad för slags föremål det rör sig om kan hon inte svara på.

Vid klockan 14.45 på torsdagen meddelade polisen att insatsen var avslutad och att de föremål som hittats nu ska undersökas vidare för att se om de har koppling till den pågående mordutredningen.

Varför gjorde ni den här genomsökningen just i dag?

– Det är information som framkommit under utrednings gång, och då bedömde man att vi i dag skulle göra en ny sökinsats i detta område, säger Christina Hallin.

Polisen har hållt drygt 560 förhör hittills i den pågående utredningen, och uppmanar personer som kan ha information att höra av sig till polisen.

Är det något särskilt ni vill ha tips om?

– Egentligen inte, om man på något sätt har gjort iakttagelser eller har information om utredning vill vi att man kontaktar polisen och låter oss bedöma om information är av värde eller inte.

LÄS MER: Åklagaren i Lena-fallet kritisk mot polisens labb: ”Ett stort problem”

Misstankarna kvarstår

Misstankarna mot mannen i 40-årsåldern, som tidigare satt häktad som skäligen misstänkt för mordet och som senare försattes på fri fot, kvarstår dock fortfarande.

Mannens advokat, Ingvar Backman, säger till Metro att hans klient, precis som tidigare, fortfarande nekar till all form av inblandning i mordet.

– Vi håller kontakt med åklagaren, och än har han inte begärts häktad. Att det i dag skulle ske något beslut har jag inte fått något besked om varken av polis eller åklagare, säger Ingvar Backman, till Metro.

LÄS MER: Polisens kamp mot klockan i fallet Lena Wesström

Detta har hänt i Lena-fallet:

  • Lena Wesström försvinner under natten till tisdagen den 15 maj.
  •  Ärendet rubriceras som ett försvinnande, men ändras sedan till misstänkt människorov.
  •  Under onsdagen den 16 maj anhålls en man i 40-årsåldern misstänkt för människorov. Mannen förhörs, släpps och lämnar sedan landet, enligt uppgifter till Metro. Hans bil genomsöks sedan av polis
  •  Fredagen den 18 maj går polisen i Örebro ut med namn och bild på Lena Wesström, en 45-årig mamma folkbokförd i området Hjärsta.
  •  Lördagen den 19 maj anträffar en privatperson en död kvinna i ett skogsområde i närheten av Lena Wesströms hem.
  •  Tisdagen den 22 maj bekräftar polisen att den döda kvinnan är Lena Wesström.
  •  Tisdagen den 29 maj anhålls en person som skäligen misstänkt för mord. Polisen bekräftar att det är samme man som tidigare varit anhållen. Under förra året utreddes han för misshandel av Lena Wesström.
  • Fredagen den 1 juni häktas mannen som skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.
  • Fredagen den 8 juni försökte åklagaren få honom häktad på sannolika skäl – den högre misstankegraden. Tingsrätten försatte dock honom på fri fot.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om mord Örebro