Joakim Nygård gjorde mål igen när Färjestad tog sjätte raka segern. Arkivbild.
Joakim Nygård gjorde mål igen när Färjestad tog sjätte raka segern. Arkivbild.

Andra raka segern på 24 timmar över Växjö – och sjunde raka i serien.Färjestad är glödhett i SHL just nu. En drömstart med 2–0-ledning efter drygt fem minuter låg bakom 4–1-vinsten över Växjö.

Efter segern med 3–1 i Växjö i fredags kväll satte Färjestad högsta fart från start i hemmamötet.

Backen Jonas Holøs sköt 1–0 efter 2.45 bakom en skymd Joacim Eriksson i Växjökassen och när matchklockan stod på 5.09 skickade Marcus Nilsson in 2–0.

Växjö har varit en besvikelse i säsongsinledningen. Efter tre raka vinster i SHL-öppningen har det topptippade laget förlorat sju av sina åtta senaste matcher.

Calle Rosén gav Växjö nytt hopp med ett snabbt reduceringsmål i början av andra perioden, men heta hemmaforwarden Joakim Nygård gjorde 3–1 mitt i den andra perioden med sitt femte mål för säsongen.

Ole-Kristian Tollefesen fastställde 4–1 i tom bur med 1.29 kvar – hans första mål sedan säsongen 2014–15.

– Hela laget gör de små sakerna bra, sedan har vi marginalerna med oss. Men det får man ofta när man spelar med hjärta, sade Färjestadstränaren Leif Carlsson till CMore.

Färjestad är uppe på fjärde plats i tabellen medan Växjö ligger tia.

Smålänningarna vann skotten stort, 36–14, men hemmamålvakten Lars Haugen storspelade.

– Det var ett tydligt kliv uppåt jämfört med i går (läs fredag), tyvärr får vi inte riktigt betalt för det, sade Växjötränaren Sam Hallam.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset