Hammarbys Kennedy Bakircioglu sköt 1–0 mot Kalmar på straff.
Hammarbys Kennedy Bakircioglu sköt 1–0 mot Kalmar på straff.

Derbyförlusten mot AIK fick Nanne Bergstrand att tänka om.Även i år.– Vi spelar en mycket mer försiktig fotboll nu, säger Hammarbys tränare efter andra raka segern, 2–1 mot Kalmar.

Efter 0–3 hemma mot rivalen från Solna och totalt tio insläppta mål på tre matcher gjorde Nanne Bergstrand en stor förändring till mötet med Gefle.

Han plockade ut båda mittbackarna Lars Saetra och Richard Magyar och ersatte dem med Joseph Aidoo och David Boo Wiklander.

Duon bidrog till Hammarbys 2–0-seger och att laget höll nollan för första gången i serien i år.

Men inför den matchen tog Nanne Bergstrand också ett annat beslut.

Att överge "framtidens fotboll".

– Vi är väldigt tacksamma att vi har provat den vägen, men materialet i Sverige räcker inte till för att spela den typen av fotboll i dagsläget. Och då måste man ju överleva och välja en mer "Följa John-fotboll", säger han.

– Jag tog ett liknande beslut förra året, men man måste göra ett val efter säsongen vilken typ av fotboll man vill spela. Sen måste man skaffa spelare efter det.

Poäng viktigast

Kennedy Bakircioglu, som satte 1–0 från straffpunkten i söndagens 2–1-seger mot Kalmar, säger så här:

– Vi måste dra åt samma håll och det tycker jag att vi gör. Gruppen är med på det, absolut. Det viktigaste är att vi får med oss poäng och kan bygga vidare på det.

Hammarbys mittfältsikon fortsätter:

– När vi haft negativa resultat måste vi gå tillbaka till något som känns tryggare. Med sex poäng på två matcher ska vi fortsätta jobba på det här sättet. Det gjorde vi även förra året, så det är inget konstigt med det. Och då började vi ta många poäng.

Elm hjälpte till

Den andra vinsten i rad, för första gången sedan i april, kom mot klubben som Nanne Bergstrands tog SM-guld med 2008.

Och det tack vare en tå från Kalmars kapten Viktor Elm.

Precis innan timmen var spelad avslutade Hammarbys kapten Johan Persson. Men något vidare skott blev det inte. I stället styrdes bollen på Elm och rullade in i mål.

– Vi har inte mött något så spelskickligt lag som Kalmar den här säsongen i allsvenskan. Vi hade problem i första halvlek med många tekniska fel. I andra blev det bättre, säger Bergstrand, som såg Kalmar sumpa ett antal chanser i första halvlek.

Hammarby har efter segrarna fem poäng ner till Djurgården, som är på kvalplats till superettan. Kalmar är en poäng framför.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset