Zlatan Ibrahimovic låg bakom en kvittering borta mot Watford – men fick ändå inkassera ännu en förlust.
Zlatan Ibrahimovic låg bakom en kvittering borta mot Watford – men fick ändå inkassera ännu en förlust.

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i startelvan och låg bakom ett kvitteringsmål – men det räckte inte.Manchester United fick inkassera sin tredje raka förlust borta mot Watford.– Det är inte bra, absolut inte, säger den svenske anfallaren.

Efter en strålande start på säsongen, med tre raka ligasegrar, kom Manchester United till söndagens bortamatch med två förluster i bagaget; först ett blytungt derbynederlag mot lokalrivalen Manchester City och sedan missräkningen i torsdags i Europa League-mötet med Feyenoord.

I torsdags saknades flera stjärnor i såväl startelvan som matchtruppen, men mot Watford hade tränaren José Mourinho maximerat kapaciteten i sin elva igen. Bland annat var Zlatan Ibrahimovic tillbaka på topp, men den svenske superstjärnan hade svårt att förvalta de lägen som dök upp i den första halvleken.

Ingen frispark

I stället var det hemmalagets Étienne Capoue som, efter en omdiskuterad situation där Manchester United ropade efter en frispark, kunde trycka in 1–0-målet efter en dryg halvtimme.

Först efter en timme klev Ibrahimovic fram då han beslutsamt drev fram bollen mot straffområdeskanten, väggspelade sig ner mot kortlinjen innan hans fina vänsterinlägg till sist letade sig ner framför unge Marcus Rashford, 18, som kunde raka in 1–1 från nära håll.

Ibrahimovic hade kunnat bli matchhjälte med drygt tio minuter kvar, men hemmamålvakten Heurelho Gomes stod för en jätteräddning på svenskens nick.

"Ingen fara"

I stället klev inhopparen Juan Camilo Zúñiga fram och blev matchvinnare för Watford. Den colombianska ytterbacken gjorde först 2–1-målet i 83:e matchminuten, efter bara 53 sekunder på planen, och på stopptid fixade han straffen som Troy Deeney satte i nät.

1–3-förlusten gör att Manchester United nu har sex poäng upp till serieledningen efter fem Premier League-omgångar.

– Jag tror vi måste få tillbaka vinnarkänslan, men det ska inte vara någon fara, det är i början av säsongen. Det tar sin tid innan det sätter sig. Vi hade en bra start. Nu har vi haft en svår vecka. Vi behöver vinna och få lugn, säger Ibrahimovic till Aftonbladet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset