Sovrummet är mest romantiskt för sex, tycker svenskarna. 
Sovrummet är mest romantiskt för sex, tycker svenskarna. 

En ny undersökning från dejtingsajten Zoosk visar att svenskarna är mer traditionella än man kan tro.

Svenskarna har helst sex i sovrummet. Det visar en ny undersökning från dejtingsajten Zoosk. 

I undersökningen tillfrågades 1 000 svenskar i åldrarna 15-80 om den mest romantiska platsen att ha sex på i hemmet. Och resultaten visade att svenskar inte alls är så frigjorda som man kan tro. 70 procent av de tillfrågade som levde i en parrelation svarade nämligen att sovrummet var den mest romantiska platsen när det gällde sex. Även 64 procent av singlarna hade sovrummet som favoritplats. 

Karin Isberg är författare och relationsexpert. Hon menar att vi ofta känner oss trygga i sovrummet, något som är viktigt när man har sex med sin partner.

– Att ha sex är att göra sig sårbar, och för att det ska fungera behöver vi känna oss trygga. Det gäller framför allt kvinnor. Visst kan det vara häftigt att ha passionerat sex i tvättstugan, men med vår partner handlar sexet oftast om att skapa en känsla av närhet och samhörighet. I sovrummet är de flesta trygga med sin nakenhet, säger Karin Isberg. 

Och när det gällde just tvättstugan var männen tre gånger så intresserade av att ha sex där jämfört med kvinnorna. 

– I mäns sexualitet finns det ett mått av erövring inblandat. Det kan handla om att få uttrycka sin maskulinitet och känna sig kraftfull. Vilt sex i tvättstugan blir ett sätt att göra det, förklarar Isberg. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset