Bilden är från kidnappningstillfället, i januari 2012.
Bilden är från kidnappningstillfället, i januari 2012.

En hittills okänd video av svensken Johan Gustafsson som kidnappades i Mali 2012 har börjar cirkulera på internet. Det är det första livstecknet på över två år.

En video har publicerats på Youtube där den kidnappade svensken Johan Gustafsson syns, och vid ett tillfälle också pratar direkt in i kameran. Videon är det första livstecknet på två år från svensken som kidnappades i Mali.

Johan Gustafsson kidnappades efter ett restaurangbesök i Timbuktu när han var på genomresa med motorcykel för tre och ett halvt år sedan.

I videon frågar han sina kidnappare bland annat om hur förhandlingarna om ett frisläppande går, rapporterar SR. I videon syns också en annan kidnappad man, sydafrikanen Stephen McGowan.

När Gustafsson talar direkt in i kameran vädjar han till den franska regeringen, och poängterar landets ansvar eftersom Mali är en krigzon.

– Vi är här mot vår vilja och jag kan bara hoppas att ni samarbetar med vår regering, och inte förhindrar förhandlingarna, säger han.

Han talar också till sin familj, som han hoppas fortsätter leva sina liv. Videon är nästan 20 minuter lång, och i den framgår också att Johan Gustafsson vid ett tillfälle har försökt att fly.

Det går inte att säkerställa hur pass gammal eller iscensatt videon är.

LÄS MER: Kidnappad Mali-svensk fyller 40

LÄS MER: Kidnappade Johans familj: "Världen stannade"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset