På mobilfilmerna gick det att se hur ordningsvakten satt på 9-åringen och dunkade hans huvud i marken. Övervakningskameran avslöjar nu vad som hände före ingripandet.

SVT

På övervakningsbilderna försöker pojken sparka en av vakterna när han hålls fast.

SVT

Han brottas då ner till marken.

SVT

När han slutat göra motstånd lyfts han upp, men ser då ut att försöka skalla den ena vakten.

SVT

Den ena ordningsvakten sätter sig nu på pojken.

SVT

Leif GW Persson tror att utredningen kommer att läggas ner.

I tisdagens ”Veckans brott” på SVT visades för första gången övervakningsbilder från ingripandet mot två pojkar på Malmö central. Den 6 februari i år omhändertogs de av två ordningsvakter, och mobilfilmer från händelsen spreds snart i sociala medier.

►LÄS MER: Film visar: Vakt dunkar 9-årings huvud i stengolvet

På de mobilfilmade klippen gick det att se hur en ordningsvakt satte sig på den ena pojken, nio år gammal, med en hand på hans ansikte. Enligt vittnen ska ordningsvakten också ha dunkat pojkens huvud i marken.

SVT har nu publicerat en övervakningsvideo som visar vad som händer innan ingripandet. SVT beskriver hur de två pojkarna först står tillsammans med ordningsvakterna men att en av dem plötsligt reagerar på något. Enligt Veckans brott har han då fått höra att polisen ska vara på väg.

Den yngre pojken agerar mot en av vakterna som då tar tag i honom. Pojken försöker slita sig loss och sparkar på vakten, samt biter honom i armen, enligt SVT.

Därefter går det att se hur ordningsvakterna brottar ner pojken på marken.

När han slutat göra motstånd lyfter ordningsvakterna upp honom igen, men SVT skriver att det då ser ut som att pojken försöker skalla den ena vakten.

Det är efter det som ordningsvakten sätter sig på pojken.

Först meddelade polisen att de inte tänkte utreda händelsen, ett beslut som senare kom att ändras. Men efter att ha sett de nya bilderna tror kriminologen Leif GW Persson inte att den utredningen kommer att leda någon vart.

– Det ger ju en annan bild än den vi har sett tidigare. Det här skulle förvåna mig mycket om inte den här utredningen blir nerlagd, säger han om det nya klippet i Veckans brott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset