Johan Kristoffersson segrade i Frnakrike. Arkivbild.
Johan Kristoffersson segrade i Frnakrike. Arkivbild.

Johan Kristoffersson saknades när STCC-serien tävlade på Solvalla i helgen.Tur då att han hade bättre saker för sig.Kristoffersson vann VM-deltävlingen i rallycross i franska Lohéac.

Johan Kristoffersson, Volkswagen RX Sweden, vann VM-deltävlingen inför närmare 80 000 åskådare.

– Att äntligen få vinna i årets mästerskap och göra det inför storpubliken i Lohéac är helt otroligt. Det här var precis vad vi behövde, säger han i ett pressmeddelande.

– Vi har varit nära seger flera gånger tidigare, men inte riktigt lyckats fullt ut i finalerna. Men nu var det äntligen vår tur.

Kristoffersson vann sin semifinal utan större besvär efter att ha fått starta från poleposition. Han tog starten och lämnade sedan konkurrenterna bakom sig. I finalen upprepade det sig. Kristoffersson tog starten och släppte aldrig ledningen. I mål var han flera sekunder före tvåan Andreas Bakkerud, Norge, och trean Sébastien Loeb, Frankrike.

Triumfen var Kristofferssons andra i VM-karriären. Den första tog han i premiären i Portugal den 22 april i fjol.

– Det är ett tag sedan. Första segern är alltid speciell, men frågan är om inte den här kändes ännu bättre. Vi har kämpat så hårt för den här och varit så nära så många gångar.

I och med segern ligger Kristoffersson trea i sammandraget med fyra deltävlingar kvar att köra. Norrmannen Petter Solberg, Citroën, toppar mästerskapet med Mattias Ekström som tvåa.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset