Hope Solo. Arkivbild.
Hope Solo. Arkivbild.

Hope Solo kallade svenskorna för "fegisar" efter OS-kvartsfinalen.Men det är inte det enda skälet till att den amerikanska fotbollsmålvakten blev avstängd.

USA:s förbundskapten Jill Ellis berättar nu att det var upprepade incidenter som fick förbundet att stänga av Solo i sex månader.

– Det har varit händelser, utanför fotbollsplanen, under en längre tid. Förbundet har agerat, och varje gången gjorde man klart för henne att man förväntade sig att det var sista gången som man tvingades ta till åtgärder, säger Ellis i en tv-intervju på det amerikanska fotbollsförbundets webbplats.

– Tyvärr tvingades vi ta ett avgörande beslut efter Hopes kommentarer efter OS. Det är inte bara ett beslut som rör kommentarerna, utan baseras på den totala summan av händelser som olyckligtvis satt vår verksamhet i dåligt ljus.

Rattfylleri

Ellis berättar inte vilka händelser som ledde fram till avstängningen, men ett par av dem var mycket uppmärksammade. I början av 2015 stängdes målvakten av i 30 dagar för dåligt uppförande. Då misstänktes Solo för rattfylleri efter att ha suttit berusad i sin bil. Hon har också varit anklagad för misshandel av sin syster och systerson. Förundersökningen ledde aldrig till åtal, men åklagarna överklagade och har fått rätt att återuppta fallet.

Sverige vann på straffar

Inför OS uttryckte Solo sin rädsla för zikaviruset, vilket fick den brasilianska OS-publiken att ropa "zika" åt henne varje gång hon hade bollen.

Sverige hade en defensiv taktik mot de regerande olympiska mästarna i OS-kvartsfinalen i augusti. Taktiken lyckades och Sverige vann efter straffläggning. Efteråt sade Hope Solo att "vi spelade mot ett gäng fegisar, det bästa laget vann inte i dag".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset