Eld och rök efter ett flygangrepp mot ett vapen- och ammunitionslager i utkanterna av Jemens huvudstad Sanaa. Arkivbild.
Eld och rök efter ett flygangrepp mot ett vapen- och ammunitionslager i utkanterna av Jemens huvudstad Sanaa. Arkivbild.

Medan uppgifter cirkulerat om att en ny vapenvila är nära i sikte fortsätter de blodiga strider i krigets Jemen.

Styrkor lojala med den landsflyktige presidenten Abd Rabbu Mansur Hadi har attackerat posteringar som hålls av de Iranstödda shiamuslimska Huthirebellerna och deras allierade i städerna Midi och Haradh i nordvästra Jemen. Under attackerna, som utfördes från tre väderstreck, dödades 23 rebeller och 3 lojalister.

– Våra militära operationer kommer att fortsätta tills vi har jagat dem på flykten, säger lojalistöverste Abd al-Ghani al-Shubaili, vars styrkor hade flygunderstöd av den saudiledda sunnimuslimska koalitionen.

I staden Taez längre söderut dödades 9 rebeller och 5 soldater i strider, uppger lojalistkällor.

Dödstalen skördades från tisdagen till onsdagen. Föregående 24 timmar krävdes 39 människors liv i Taez – 20 soldater, 14 rebeller och 5 civila.

På tisdagen sade USA:s utrikesminister John Kerry att en vapenvila ska träda i kraft i veckan, något som Hadis sida snabbt förnekade.

Enligt FN har över 7 000 människor dödats och nära 37 000 skadats sedan den saudiledda alliansen i mars i fjol började stötta Hadis regering med flygangrepp.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset