En byggnad i Jemens huvudstad Sanaa, som skadades i ett flygangrepp tidigare i veckan.
En byggnad i Jemens huvudstad Sanaa, som skadades i ett flygangrepp tidigare i veckan.

I Jemen har omkring 20 civila dödats och dussintals skadats i saudiledda flygangrepp mot hamnstaden Hodeida vid Röda havet. Jemens regering uppger att bomberna av misstag träffade ett bostadshus.

Det var sent på onsdagen som den saudiledda koalitionens stridsflyg slog till mot ett presidentpalats i Hodeida (al-Hodayda) som ockuperats av de Iranstödda huthi-rebellerna. Men bomberna träffade även ett hus med arbetarbostäder intill palatset, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

En talesperson för Jemens president Abd Rabbu Mansur Hadis regering, som stöds av saudierna, säger till nyhetsbyrån AFP att 20 cilvilpersoner dödats och att bombningen av bostadshuset sannolikt var oavsiktlig. En läkare vid sjukhuset al-Thawra i Hodeida uppger att 12 döda och 30 skadade tagits emot bara där.

Den saudiledda koalitionen har upprepade gånger kritiserats för det stora antalet civila dödsoffer i Jemenkriget. Enligt FN har omkring 10 000 människor, varav en stor andel civilpersoner, dödats sedan inbördeskriget inleddes 2015.

Förutom i Hodeida har intensiva strider det senaste dygnet rasat kring det strategiskt viktiga sundet Bab al-Mandab, som förbinder Suezkanalen och Röda havet med Adenviken och Indiska oceanen. Enligt AFP har 17 soldater från olika sidor dödats där.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset