Är 60 det nya 20? 
Är 60 det nya 20? 

Är 60 det nya 20? Möjligen om man ska tro den nya trenden som sprids som en löpeld i sociala medier – där unga tjejer lägger upp bilder på sitt gråa hår.

De flesta förknippar grått hår med sin farmor eller mormor och när det första gråa hårstrået dyker upp är det många som ser till att rycka bort det fort.

Men nu finns det all anledning att låta det vara kvar. En ny hårtrend under namnet ”Granny chic” sprider sig bland unga tjejer, som väljer att färga hårsvallet silvergrått, skriver Elite Daily.

Trenden finns dokumenterad och sprids på Instagram under hastagen #GrannyHair. Nu har även flera kändisar hakat på. Artisten Rihanna och den amerikanska tv-profilen Kylie Jenner har bland annat hyllats på nätet för deras nya, silvergråa look.

Grey is the new black! Blondies, it's quiet for y'all! #brrr

Ett foto publicerat av badgalriri (@badgalriri)

a little grey never hurt nobody

Ett foto publicerat av Kylizzle (@kyliejenner)

Den gråa hårtrenden började redan för några år sedan då kändisar som Kate Moss färgade håret i en silverton. Även Ozzy Osbournes dotter Kelly Osbourne har tidigare valt att bleka håret för att få till den perfekta farmors-färgen.

Att våga visa sitt gråa hår betraktas fortfarande som något modigt och kontroversiellt. Modebranschen är känd för att glorifiera ungdomlighet men nu verkar det som att rollerna för en gång skull är ombytta. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset