Stylisten Sharareh Sophia Hosseini leder Big Buzz Awards den 20 november. Pressbild.
Stylisten Sharareh Sophia Hosseini leder Big Buzz Awards den 20 november. Pressbild.

Den 20 november äger prisgalan Big Buzz Awards rum för första gången i Stockholm. Syftet är ge plats i strålkastarskenet åt den nya generationens mediestjärnor. – Det är en gala för unga kreatörer, säger en av programvärdarna.

Initiativtagaren till Big Buzz Awards är Ash Pournouri, skivbolagschef och manager åt den svenske världsartisten Avicii.

– Det handlar om att ge unga kreatörer en chans att synas. Den digitala världen har verkligen tagit över de traditionella medierna, så den måste få mer uppmärksamhet, säger stylisten Sharareh Sophia Hosseini som ska programleda galan tillsammans med skådespelaren Ellen Bergström och Youtube-profilen Liam Pitts.

De fotbollstrixande tvillingarna Skill Twins, vars Youtubevideor har miljontals visningar, e-sportprofilen Bellswag, komikern Petter Bristav och "I'm an albatraoz"-artisten Aronchupa är bara några av namnen som kommer att närvara vid evenemanget.

– Många ungdomar och barn i min närhet kollar inte ens på tv längre, däremot har de stenkoll på de här profilerna, säger Hosseini.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset