Nya attacker mot militära mål i Syrien skapade ett jordskalv
Nya attacker mot militära mål i Syrien skapade ett jordskalv

Nya missiler har träffat militärbaser i Homs och Aleppo i Syrien under natten. Explosionerna var så kraftiga en jordbävning skapades. Över 30 personer har dödats i attackerna.

Explosioner ska ha träffat en militär anläggning i norra Syrien, enigt den syriska armén. Det skriver australiska News.com.au. Klockan var cirka 22.30 lokal tid, när explosionerna inträffade.

– Syrien utsätts för ny aggression. Fiendens raketer slog ner mot några militära baser på landsbygden i Hama och Aleppo, rapporterar en syrisk källa inom armén statlig media.

Enligt militära experter och Mellanösternanalytiker ska attackerna ha varit så kraftiga att den satte igång en jordbävning. Det seismologiska centret vid Medelhavet har registrerat ett jordskalv i området med magnituden 2,6 på richterskalan.’

LÄS MER: Uppgifter om ny kemvapenattack i Syrien 

Enligt uppgifter ska missilerna ha slagit ner på en militärbas och träningsanläggning för en Iranstödd shiitisk milisgrupp  strax söder om Hama, i Syrien. Platsen är en träningsanläggning. Men där ska även finnas ett vapenförråd, vilket kan vara orsaken till att explosionen blivit så kraftig.

Journalisten Asaad Hana har publicerat en video på sin Twitter, där en stor explosion syns. Asaad Hanna twittrar att det är Assadtrogna som filmat sekvensen, liksom att det är en Iranstödd militär som träffats av missilen.

Det har även rapporterats o en andra explosion som ska ha inträffat i Aleppo, även där ska det vara en Iranstödd militärbas som träffats.

Enligt uppgifter till statlig media i Syrien ska 30 soldater blivit dödade i attackerna, och 57 personer uppges vara skadade.

LÄS MER: Många civila döda i flyganfall i Syrien

Den syriska observatoriet för mänskliga rättigheter har övervakat missilerna och bekräftat att iranska ”element”  var stationerade vid två av de riktade baserna.

Asaad Hanna twittrade även ut en bild på missilernas förstörelse där han skriver att attackerna ännu har okänd avsändare.

Observatoriet kunde inte bekräfta vem som var ansvarig för missilattackerna, men enligt tidningen Haaretz, ska det finnas rapporter om att det är Israel som ligger bakom attackerna.

Missilattackerna inträffar bara två veckor efter en liknande händelse då flyganfall rapporterades mot statliga militära installationer i Homs och Damaskus, enligt AP.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset