Så här ser spelbrädet ut när man leker "Charlie challange".
Så här ser spelbrädet ut när man leker "Charlie challange".

En ny nättrend sprider sig som en löpeld bland unga på sociala medier. Under hashtaggen #charliecharliechallange försöker unga tillkalla anden Charlie.

Nätet och sociala medier svämmar över av ungdomar som försöker tillkalla en mexikansk demon. Den nya nättrenden som sprids snabbt på sociala medier har en hashtagg #charliecharliechallange som tweetats 2 miljoner gånger – på bara några dagar.

Leken kommer från den spansktalande världen där barn på skolgårdarna lekte detta. Exakt vilket land leken kommer från är svårt att säga, enligt Washington post. Men troligtvis är det en traditionell ritual från Mexiko.

Men något väckte den udda leken till liv igen. Ungdomar världen över försöker nu tillkalla demonen, eller anden, Charlie.

Leken går ut på att man ritar ett kors på ett papper och skriver ja i två av rutorna och nej i de två andra rutorna. Efter det balanserar man två pennor på varandra längs med korset.

Man tillkallar anden genom att ropa ”Charlie Charlie, can we play?” eller ”Charlie, Charlie are you there?”. Om Charlie är där kommer den översta pennan att flytta sig till en ruta och man kan fortsätta ställa fler frågor. För att avsluta ritualen ska man fråga ”Charlie, Charlie, can we stop?”

Många gör narr av leken men samtidigt finns en del som tar den på fullaste allvar och blir rädda för vad som händer när man leker den. På Youtube läggs nya klipp upp hela tiden på folk som testar Charlie-challange.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Nättrend