Brigitte Lindholm kommer snart till Overwatch.
Brigitte Lindholm kommer snart till Overwatch.

Overwatch får snart ytterligare en svensk vibb när hjälten Torbjörns dotter Brigitte gör entré i spelet.

Att Overwatch-karaktären Torbjörn har sina rötter i Göteborg är känt sedan en tid tillbaka nu. Däremot pratar han märkligt nog inte svenska i spelet. När Blizzard nu offentliggjort att nästa hjälte att introduceras i spelet är Torbjörns dotter får vi däremot en svensk touch i bataljerna.

Bland de svenska uppmaningarna som Brigitte Lindholm slänger sig med i Overwatch finns till exempel: ”Kom igen allihopa”, ”Ta skydd bakom mig”, ”Du mår bättre snart” eller ulimate-utropet ”ALLA TILL MIG”.

LÄS MER: Efter besvikelsen – så ska Dallas Fuel ta sig ur bottenträsket

Ett uttryck som sticker ut är ”fan” som inte riktigt passar in i det annars familjeanpassade spelet.

Brigitte är en melee-baserad support-hjälte som enligt berättelsen i unga år jobbat sida vid sida med sin far i verkstaden. Det i sin tur har gjort att hon själv utvecklat ett sinne för att meka ihop försvarssystem. I äldre dagar har hon rest runt med sin gudfar Reinhart som också lärt Brigitte att slåss. Hon bär även en egentillverkad rustning.

Diskussionen om svenska är ett ”coolt” språk i spelsammanhang är på tapeten lite då och då. Men nu får alltså de som längtat efter lite blågula vibbar i storspelet ett glädjande besked.

Mer om Brigitte kan du läsa på Blizzards hemsida.

LÄS MER: Bekräftat: Overwatch League får sin första kvinnliga spelare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Overwatch