Kanske en veckas träning med sol och bad kan göra det lättare att hålla nyårslöftet. 
Kanske en veckas träning med sol och bad kan göra det lättare att hålla nyårslöftet. 

Nu kan man hålla formen även på resande fot

NYTTA MED NÖJE. Nytt år och nya löften om träning. Ett bra sätt att komma i gång är att boka en fitnessresa.
Utomlands har man länge bokat hälsoresor med träningsprogram. Nu kan även vi svenskar anamma trenden att ta semester för att få fart på träningen.

I höstas kom till exempel Solresor med nyheten Delight, resor med träningsprogram ledda av svenska instruktörer, och lite senare kom In Shape Travel, en resebyrå som har specialiserat sig på att sälja hälso- och fitnessresor av olika slag.
En som provat på kombinationen träning och semester är Kristina Tärnström, 57, från Täby. Hon var i höstas på Teneriffa för en pilatesvecka med Solresor.
– Jag tyckte att konceptet var mycket lyckat och borde passa både dem med träningsvana och dem som aldrig tränat tidigare. Att träna i en skön miljö, kanske utomhus, är en härlig omväxling mot träningen hemma och borde även vara peppande för nybörjaren.
En rutinerad motionär kan förstås lika gärna träna på egen hand under semestern. Så gott som alla bättre hotell har i dag ett välutrustat gym som kan användas av gästerna, men behöver man en kick för att komma i gång kan en veckas träning kombinerat med sol och bad vara något.

Att man i förväg har betalat för träningen ökar motivationen och gör att risken blir mindre för att hotellsängen och fjärrkontrollen tar makten.
Dessutom uppskattar många ensamresenärer det sociala i gruppaktiviteterna, samt att det kan kännas tryggt med en svensk tränare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset