Utvecklarna bakom CS:GO ger sig in i nytt vatten för att spelet ska kunna tävla med de jättarna Fortnite och PUBG.

Danger Zone. Det är namnet på battle royale-läget som nu släpps till Counter strike: Global Offensive.

Läget kretsar kring solo, duo eller trio-spel där du gör upp på en server med 16-18 spelare om att bli sista överlevande kvar. Matcherna ska enligt utvecklarna själva ta omkring 10 minuter. Alltså rätt mycket kortare än konkurrenternas genomsnitt.

Vapnen i Danger Zone är desamma som i CS:GO och fungerar på samma sätt med samma skada. Däremot kan spelare i battle royale-läget ha upp till 120 i hälsa vilket gör att de kan överleva vissa skott som i originalspelet skulle ha lett till en säker död.

MISSA INTE: Metro Esport samlar några av årets mest minnesvärda esporthändelser

Spelet kommer ha ett liknande upplägg som PUBG och Fortnite när det kommer till hur man skaffar sin utrustning. Runt om på kartan finns loot som spelarna plockar upp för att utöka skydd och arsenal. Det kommer även att förekomma airdrops som innehåller värdefull utrustning om du lyckas få tag på dem med livet i behåll.

Under spelets gång samlar du även på dig pengar för vilka du kan köpa vapen som levereras till dig via drönare. Däremot kan även dina fiender se dina inkommande leveranser.

En halvtimme efter släppet låg Counter strike: Global Offensive på andra plats bland de spela som lockade flest tittare på Twitch. Omkring 180 000 personer hade då samlats för att kolla in spelets nya segment.

Samtidigt som Danger Zone offentliggjordes meddelades även att CS:GO numera är gratis att spela.

CS:GO:s nya battle royale-läge spelas på kartan Blacksite som du kan se på bilden här under

Foto: Valve
Nya kartan Blacksite.

LÄS MER: Talangjägaren BARBARR hintar om slutet på spelarkarriären

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset