Med hjälp av hälsoappen ”Lose it!” kan du lära känna din egen kropp bättre – och räkna ut hur du kan äta och leva för att gå ner i vikt och vara hälsosam.

Skaparna bakom ”Lose it!” och start-up-företaget Helix har släppt tjänsten ”embodyDNA” som analyserar ditt DNA, skriver New York Post.

Egenskaper i ditt DNA, kan nämligen kopplas till viktnedgång, näring, hälsa och allergier vilka analyseras och ger dig själv en insikt över hur din kropp är uppbyggd.

LÄS MER: Här är 6 myter om träning

Med hjälp av det ska du sedan kunna lägga upp din kost och träning för att enklare uppnå de resultat som du är ute efter.

Det finns olika syn på hur mycket ditt DNA avgör hur din kropp reagerar på träning och kost. En studie från 2016, som publicerades i British Medical Journal, visar bland annat att personer som bär gener som ökar risken för övervikt ändå reagerar lika på träning och kost som andra.

LÄS MER: Här är 6 vanliga löparskador – och så undviker du dem

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om träning Hälsa