Bröstmjölk är en växande trend bland vuxna britter.
Bröstmjölk är en växande trend bland vuxna britter.

I Storbritannien sprider sig en trend som går ut på att vuxna dricker bröstmjölk. Men forskare varnar för att det inte alls är nyttigt – och till och med kan vara skadligt, enligt Sky News.

Vuxna människor köper bröstmjölk på nätet som de sedan dricker. Anledningen är påstådda positiva hälsoeffekter – och det är en växande marknad i Storbritannien, rapporterar Sky News.

Men i en ny studie från Queen Mary University of London varnar forskare för att det kan vara farligt. Dels för att det inte har några positiva hälsoeffekter för de som dricker bröstmjölken, dels riskerar de att smittas med hepatit B och C, HIV och syfilis, enligt forskarna.

– Potentiella köpare bör vara medvetna om att inga vetenskapliga studier stödjer att bröstmjölk för vuxna skulle medföra något annat än en placeboeffekt, säger Sarah Steele, som är en av forskarna bakom studien, enligt Sky News.

Storbritanniens motsvarighet till Livsmedelsverket, UK’s Food Safety Authority, rekommenderar folk att avstå från att köpa bröstmjölk på nätet. De menar att ”det är väldigt svårt att veta om produkten är säker”, enligt Mashable.

►LÄS MER: Susan sprang vilse – överlevde på sin egen bröstmjölk

►LÄS MER: Spädbarn fick bröstmjölk från hepatit C-smittad

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset