Vi är stolta över buskbrynen Keira Knightley. 
Vi är stolta över buskbrynen Keira Knightley. 

Att transplantera hår till huvudet är passé. Nu ska det extra håret tillföras på redan friska, men inte fullt så håriga, ögonbryn. Åtminstone om man vill vara trendig, uppger Daily Mail.

All Over Press
Vi är stolta över buskbrynen

Lily Collins

All Over Press
Vi är stolta över buskbrynen

Brooke Shields.

All Over Press
Vi är stolta över buskbrynen

Mary Kate och Ashley Olsen.

Vi är stolta över buskbrynen

Cara Delevingne

All Over Press
Vi är stolta över buskbrynen

Keira Knightley. 

Det fanns en tid då ögonbrynen skulle vara så obefintliga som möjligt. Vissa valde till och med att raka av dem för att sedan måla dit dem med en kajalpenna. Sedan kom tiden då de buskiga ögonbrynen blev allt populärare. Nu har trenden nått oanade höjder: ögonbrynstransplantationerna i skönhetssyfte är här.

Enligt British Association of Aesthetic Plastic Surgeons har efterfrågan på ingreppet ökat massivt sedan trenden med buskiga ögonbryn tog fart, uppger Daily Mail.

Ursprungligen är ögonbrynstransplantation en lösning för folk som förlorat sina ögonbryn men nu är det alltså något för de moderiktiga. En transplantation görs färdigt under en eftermiddag och kostar runt fyra tusen pund, enligt Daily Mail. Först efter fyra till sex månader beräknas de extra hårstråna ha vuxit ut och fått en ”naturlig form”. 

På det svenska forumet plastikoperationer.net varnar dock läkaren Mats Ingers för denna typ av ingrepp. "Man bör undvika att transplantera till ögonbryn om man inte måste, det vill säga på grund av skada eller sjukdom fått en tydlig defekt där inget hår växer" skriver han. 

Mats Ingers säger även att man inte bör transplantera hår till ögonbrynen om man inte har en god anledning, till exempel ett ärr. Detta då hår på olika delar av kroppen har olika egenskaper.
– De hår man har vid ögonbrynen slutar växa när de är en halv till två centimeter långa. De hår man transplanterar från huvudet får man hålla på att ansa var tionde tolfte dag, säger han till Metro. 
En annan komplikation är att läkaren måste se till att de nya håren böjer sig åt rätt håll, in mot huvude och inte tvärt om.
Och stamceller som är så populära är inget att hoppas på.
– Det ligger mycket långt i framtiden. Det här är mycket mycket mer komplicerat än man trodde.

KAROLINA SKOGLUND

PATRICK EKSTRAND

Ute. Pamela Andersons noppade streck till ögonbryn är inte längre idealet. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset