Polisen inledde en teknisk undersökning på platsen kvinnan hittades.
Polisen inledde en teknisk undersökning på platsen kvinnan hittades.

Under lördagseftermiddagen anträffades en död person i Örebro. Polisen kan nu bekräfta att det rör sig om en kvinna och att kroppen hittades i området där försvunna Lena Wesström, 45, bor.

Vid klockan 14.33 anträffade privatpersoner en död person i området Hjärsta i Örebro. Ambulans och polis larmades till platsen, där en teknisk undersökning inleddes, skriver polisen på sin hemsida.

Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polismyndigheten i Örebro, kan nu bekräfta att kroppen hittades vid motorvägen, i samma bostadsområde som försvunna Lena Wesström bor.

LÄS MER: Lena, 45, försvann från sitt hem – polisen vädjar om tips

Jens auf der Heide bekräftar också att det rör sig om en kvinna som hittats, men kan inte säga något mer gällande identifikation.

– Jag har inga kommentarer i övrigt. Kroppen skickades till Linköping för en rättsmedicinsk undersökning, säger Jens auf der Heide till Metro.

I nuläget finns ingen brottsrubricering gällande den anträffade kvinnan, men polisen misstänker brott.

LÄS MER: Död person påträffad i Örebro – polis och ambulans på plats

Vad det gäller sökandet efter försvunna Lena Wesström, 45, vill polisen fortfarande ha in tips.

– Den förundersökningen lever vidare. Det går inte att knyta att de här två hör ihop för närvarande, säger Jens auf der Heide.

Området där kvinnan hittades är fortsatt avspärrat. Under dagen kommer man att slutföra en tekniska undersökning på platsen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset