Mördaren flydde uppför de branta trapporna vid Tunnelgatan efter mordet på Olof Palme.
Mördaren flydde uppför de branta trapporna vid Tunnelgatan efter mordet på Olof Palme.

Polisens har skickat in två vapen på analys i utredningen av Palmemordet. Vapnen tillhör den vapenhandlare som den så kallade Skandiamannen var vän med, rapporterar Expressen.

I veckan pekade tidskriften Filter ut den så kallade Skandiamannen som tänkbar mördare i Palmerättegången. Några av sakerna som togs upp var att mannen var Palmefientlig, hade vapenvana och tillgång till vapen av samma typ som Sveriges dåvarande statsminister blev skjuten med. Detta genom en vän som var vapensamlare.

Polisen förhörde redan i höstas både journalisten bakom reportaget och den i dag avlidne vapensamlarens dotter och exfru.

Två av vapensamlarens revolvrar har redan under hösten skickats in för analys till Nationellt Forensiskt Centrum, rapporterar nu Expressen. I februari fick Palmegruppen ett utlåtande kring vapnen som polisen ännu inte offentliggjort.

Krister Petersson som leder Palmeutredningen sa i gårdagens Aktuellt i SVT att Palmegruppen jobbar intensivt och i perioder har flera förhör i veckan.

– Vi är naturligtvis intresserade av mordvapnet. Jag har inte facit i hand, så jag vet inte om vi har mordvapnet. Men vi är intresserade av allehanda vapen, sa Krister Petersson då.

Skandiamannen var ett av de viktigaste vittnena under Palmerättegången. Han stämplade ut från sitt arbete på Skandiahuset på Sveavägen 44 bara 30 meter från mordplatsen endast ett par minuter före mordet.

LÄS MER: Tidskriften Filter: Han kan ha mördat Palme

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset