Personerna på bilden har inget med händelsen att göra.
Personerna på bilden har inget med händelsen att göra.

Sofia Dahlén, 30, fick böter efter att SL- kontrollanter hittat henne på Facebook. Nu har nya uppgifter uppdagats som motsäger SL:s förklaring om vad som faktiskt ledde till böterna.

SL själva menar att Sofia Dahlén som bor på Södermalm i Stockholm ska ha fastnat i en kontroll på T-Centralens tunnelbanestation vid sjutiden på kvällen. Hon ska då ha vägrat att legitimera sig och gått därifrån. Samtidigt ska en av kontrollanterna gått in i Facebook-gruppen ”Här befinner sig SL”, där Sofia hade skrivit ett inlägg och på så sätt identifierat henne, vilket Metro rapporterat om.

Men enligt platshistoriken i Sofias telefon ska hon vid den tiden inte ha befunnit sig på T-Centralen, utan varit på väg från Ica vid Mariatorget på Södermalm till hennes pojkväns bostad 350 meter bort, skriver Mitt i.

LÄS MER: Nu höjer SL priserna – så mycket måste du betala

Tidpunkten stämmer dock överens med att Sofia skrev ett inlägg i Facebook-gruppen ”Här befinner sig SL”, där medlemmarna varnar andra resenärer för biljettkontroller. Inlägget skrevs en halvtimme innan den tidpunkt som SL menar att Sofia ska ha fastnat i kontrollen.

Sofia Dahlén hade dessutom betalat och registrerat en ny tunnelbanebiljett fem dagar innan hon menas ha fastnat i kontrollen. Ett papper från SL Resecenter visar att biljetten räckte en månad framåt i tiden, vilket gjorde den giltig under tiden som Sofia menas ha fastnat i kontrollen.

LÄS MER: Beskedet: SL slutar med sms-biljetter

Om Sofia hade med sig sin mobil eller SL-biljett under tiden som hon menas ha fastnat i kontrollen, skulle det alltså innebära att SL:s version av vad som hände inte stämmer.

Men företaget vill inte kommentera de nya uppgifterna och deras betydelse för fallet som ska tas upp i tingsrätt.

– Vi vill varken bekräfta eller dementera några som helst uppgifter över huvud taget längre med tanke på att det kommer gå upp i rätten, säger Per Hallberg, SL:s presstalesperson till Mitt i.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset