Linn Blohm kan missa handbolls-EM på grund av skada.
Linn Blohm kan missa handbolls-EM på grund av skada.

De senaste åren har Linn Blohm varit förstavalet som mittsexa i handbollslandslaget.Nu kan en stressfraktur stoppa henne från EM på hemmaplan.– Jag tänker att jag kanske inte ska spela, säger hon.

EM-premiären mot Spanien är en och en halv vecka bort. Innan dess kommer Linn Blohm inte att kunna spela handboll.

En ny magnetkameraundersökning den 1 december – dagen efter genrepet mot Frankrike – får avgöra om Midtjylland-spelaren kan vara med eller inte. Eller om stressfrakturen som hon fick i slutet av oktober sätter stopp.

– När jag fick reda på att det är en stressfraktur så blev jag jätteledsen. Man har ju laddat upp så mycket inför det här, hela det här året har ju varit en dröm med OS och hemma-EM. Men nu har jag lugnat ner mig själv lite och tänker att: "Okej, det kanske inte blir det här mästerskapet", säger hon.

Tegstedt inkallad

Förutom genrepet mot Frankrike den 30 november i Alingsås spelar Sverige i helgen två landskamper mot Tyskland på bortaplan.

– Vi har stora förhoppningar på att Linn ska kunna vara med. Det är vad läkarna också tror och hon känner sig klart bättre. Men det är klart att Linn är och har varit en central spelare som gör mycket mål och är en trygghet. Sedan är hon inte oersättlig, men det är klart att det blir en försvagning, säger Henrik Signell.

För att täcka upp för Blohm eventuellt skulle missa har förbundskaptenen Henrik Signell plockat in reserven Frida Tegstedt, som fanns med i OS-truppen, i EM-förberedelserna. Och Paris-spelaren Tegstedt kan rent utav ta sig förbi truppens andra mittsexa Anna Lagerquist i konkurrensen.

Lär känna övriga

– Anna har gjort det jättebra, hon är en spelartyp som alltid gör sitt jobb och är så respektlös. Det är en av anledningarna till att hon är här. Sedan är det jättesvårt att säga vem av dem som tar den platsen. Med Annas brist på rutin så ville jag ha någon som varit med innan. Jag hoppas att de här dagarna visar vem av dem som mest är mogen den uppgiften, säger Signell.

Lugi-spelaren Lagerquist gör sitt första mästerskap på seniornivå, och hon är beredd att hon kan få ta en stor roll direkt.

– Vi får se hur det blir med Linn. Men det är jättekul, man får komma in i spelet mer och mer, säger hon.

– Man känner många sedan tidigare. Nu handlar det om att lära känna varandra på planen också.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset