Minnamari Tuominen, här i aktion för Finlands landslag. Arkivbild.
Minnamari Tuominen, här i aktion för Finlands landslag. Arkivbild.

Att Minnamari Tuominen har fått en bra start i SDHL och nya laget Linköping är en underdrift. 26-åringen gjorde två mål i fredagens premiärmatch mot Brynäs (3–0) – och följde upp det med två nya mål i lördagens 3–2-seger mot Sundsvall.

– Jag är inte förvånad. Jag vet hur bra hon är, sade Linköpingstränaren Martin Andler till Östgöta Correspondenten.

Då är det också värt att ha i åtanke att Minnamari Tuominen – som hämtats från finländska Espoo Blues – egentligen är back, men att hon på grund av skador har flyttats upp till forward. Men hon lär inte vara kvar där.

– Nja, tanken är fortfarande att hon ska spela back. Men bra att visa att vi har alternativ när spelare som Wakefield och Winberg (Jennifer och Pernilla) saknas. Vi kan vinna även utan dem, sade Andler.

Regerande svenska mästaren Luleå inledde hösten med att 4–0-besegra Leksand på bortaplan. Målvakten Maria Omberg höll nollan och lyfte fram sommarens debut i Damkronorna som en viktig punkt.

– Man lär sig mycket av det och mycket utanför isen av att vara med de bästa i Sverige. Det var väldigt givande och en erfarenhet som jag värdesätter, sade hon till Norrländska Socialdemokraten.

I övrigt: Djurgården vann derbyt mot AIK med 1–0, HV71 krossade Brynäs med 5–1 och Modo bortavann med hela 5–0 mot SDE.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset