Det nyfikna lilla rådjurkidet kom fram och nosade på Michaela Häggs kamphund Boss. Mötet fångades på film. – Det var så otroligt gulligt, säger hon.

Det var i fredags som Michaela Hägg tog den vanliga kvällspromenaden min sin hund Boss på landstället på Yxland, utanför Norrtälje, när båda plötsligt fick syn på det lilla rådjurskidet på andra sidan vägen.

– Den var så otroligt söt så jag ville se mer av den men jag ville inte tränga mig på, berättar Michaela Hägg för Metro.

Hon satte sig därför med sin hund cirka tio meter från djuret, för att få sig en närmare titt. Det tog inte lång tid innan det nyfikna kidet vågade sig fram för att hälsa.

– Efter 10 sekunder stod den där och nosade på mig och hunden som bara låg där lugnt och lät sig bli luktad på. Det var helt fantastiskt, säger hon.

Boss, som är en blandras, kan med sin storlek ofta sätta skräck i andra djur. Därför hade Michaela sagt till honom att ligga helt still, vilket han också gjorde. Men hans storlek verkade inte avskräcka den lilla killingen.

– Jag antar att den var så pass ung att den inte lärt sig att vara rädd, säger hon.

►LÄS MER: Hunden Coco gjorde klart sin bucket-list – sen dog hon

Det fina mötet hann vara i cirka fem minuter innan djurets mamma dök upp. Då kände Michaela att det var dags att gå därifrån. Men hon hann fånga det gulliga mötet på film, som hon senare lade ut på en Facebooksida för hundägare.

– Många delade videon och ingen hade någonsin varit med om att ett rådjur vågat komma så pass nära en hund, säger hon.

Med videon vill Michaela spräcka lite av de fördomar om att så kallade "kamphundar" bara skulle vara farliga mördarhundar.

– Folk är rädda vilket är jättetråkigt. Min hund är hur gullig som helst, men man ska självklart veta vad en hund har för ursprung och instinkter. Men med hård träning, god fostran och mycket kärlek kan alla hundar bli snälla, säger hon.

Här kan du se videon från mötet:

Den snällaste av alla hundar och den sötaste rådjursbebisen någonsin󾌧

Posted by Michaela Hägg on den 12 juni 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur