Färjestads Magnus Nygren. Arkivbild.
Färjestads Magnus Nygren. Arkivbild.

SHL:s formstarkaste lag finns i Karlstad – och heter Färjestad.Femte segern i rad kom borta mot Växjö, 3–1.– Fortsätta vara ödmjuka och jobba stenhårt. Det är så man vinner matcher, säger lagkaptenen Magnus Nygren.

Frölunda, Skellefteå, Luleå, Djurgården och Växjö.

Alla de här lagen – flera av dem tippade att tillhöra toppen – har Färjestad besegrat den senaste tiden.

Målskillnaden: 16–5.

– Skönt, så klart. Vi spelar på ett ödmjukt sätt och har lärt oss att värdera situationerna. Om det finns utrymme för att spela kreativt eller om man är tvungen att spela väldigt enkelt, säger Magnus Nygren till TT.

Backen fortsatte:

– Det är väldigt fin attityd på gubbarna och ett väldigt hårt och ödmjukt jobb. Vi täcker mycket skott och är först på många puckar. De målen som blir i dag är vi heta runt kassen.

Två snabba mål

Nygren var själv inne när Färjestad under mittperiodens första minut gjorde både 1–0 och 2–0 i 3–1-segern i Växjö.

– Magiskt. Vi sade i paus att vi måste testa deras keeper också. Vi spelade för mycket nere i hörnen. In med puckar på mål och var heta på returerna. Och det var precis så det blev. Klart att det är lite tillfälligheter, men vi pratade om det och lyckades göra det på ett bra sätt, sade Nygren, som så klart gläds åt att Färjestad har bäst form av samtliga lag i SHL.

– Det är väl alltid trevligt. Vi ska se till att det hänger i och fortsätta spela på självförtroendet vi har. Fortsatta vara ödmjuk och jobba stenhårt. Det är så man vinner matcher.

Möts igen

Färjestad är i och med segern ny sexa i tabellen, på 18 poäng.

– Tycker vi började säsongen bra, men blev hårt straffade. Vi var inte lika ödmjuka i spelsättet som vi är nu. Vi tappade ganska mycket puckar på farliga lägen och gav motståndaren halvchanser som de utnyttjade skoningslöst. Och vissa matcher som vi har vunnit nu kanske vi inte har varit så jättemycket bättre, men vi har fått en jäkla utdelning.

Redan under lördagen är det match igen för Färjestad – mot samma motstånd.

Back-to-back-matcher är något som 26-åringen gillar.

– Tycker det är underbart, oavsett om man vinner eller förlorar. Det byggs upp lite känslor i dag som man tar sig direkt in i matchen. Bara nollställa sig i skallen och jobba ännu hårdare och täcker ännu mer skott. Det är det som gäller.

Växjö kommer till den matchen med en seger på sex matcher – varav fyra förluster på hemmaplan.

– Överlag skapar vi för lite, säger Sam Hallam efter fredagens match.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset