IFK Norrköpings Christoffer Nyman gratuleras efter att ha gjort sitt andra mål i 2–1-segern mot Gif Sundsvall.
IFK Norrköpings Christoffer Nyman gratuleras efter att ha gjort sitt andra mål i 2–1-segern mot Gif Sundsvall.

Förlänga eller säljas innan transferfönstret stänger?IFK Norrköpings Christoffer Nyman förbättrade sitt förhandlingsläge ytterligare efter två mål i bortavinsten mot Gif Sundsvall.– Jag tycker det är ganska lugnt just nu och tar det lite som det kommer, säger Nyman om kontraktssituationen.

"Should I stay or should I go", den gamla The Clash-dängan kanske IFK Norrköpings Christoffer Nyman lyssnade på när han åkte söderut med bussen efter en matchavgörande prestation mot Gif Sundsvall. Han sitter på ett utgående kontrakt och det finns ett stort utlandsintresse kring anfallaren som stått för åtta mål och fem assist under den här säsongen efter lördagens omgång.

Men själv ligger han lågt.

– Jag tycker det är ganska lugnt just nu och tar det lite som det kommer, det är inga problem, säger han.

Påverkas inte av agentkritik

Enligt klubben har förhandlingarna strandat och klubbledningen riktade tidigare i veckan kritik mot Nymans agent Stefan Selakovic.

– Jag tycker inte att det påverkar mig på något sätt, men det är väl ni som får bedöma det, säger Nyman.

Redan i den 13:e minuten slog han till för sitt Norrköping. Förarbetet stod Andreas Blomqvist – för dagen på innermittfältet – och pigge Nicklas Bärkroth för.

– Blomqvist sätter en fin boll på Bärkroth som nickar ner den till mig och jag får på en bra träff. Ett fint mål, säger Nyman om ledningsmålet.

Efter målet verkade det som att den regerande svenska mästaren höll på att ta över matchen totalt. Nyman hade ett jätteläge att göra 2–0, men Tommy Naurin i Sundsvalls mål sträckte ut och höll det jämnt. I den 24:e minuten kvitterade Stefan Silva för hemmalaget efter fint förarbete av Pa Dibba.

Slog till liggande

Norrköping fortsatte ha initiativet i andra halvlek och i den 63:e minuten var det återigen dags för Nyman. Bärkroth slog en boll på djupet till Sebastian Andersson, och han skickade iväg ett instick som Nyman liggande lyckades brösta in i mål.

– Det var inte lika snyggt mål som första men det räknas också, säger Nyman.

Norrköpings tränare Jens Gustafsson var väldigt nöjd med sin anfallare.

– Som vanligt strålande, var omdömet från Gustafsson.

Nymans andra mål visade sig bli matchavgörande.

– Tuff match, Sundsvall gjorde det väldigt bra och det är ett svårt lag att hantera i defensiven. Men det var skönt att vi gick segrande ur den här striden, säger 23-åringen.

Norrköping klev i och med segern upp i serieledning – två poäng före Malmö FF som möter Örebro på måndag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset