En av männen blottade sig och urinerade på kvinnans barn i tunnelbanan (S-bahn).
En av männen blottade sig och urinerade på kvinnans barn i tunnelbanan (S-bahn).

Två män attackerade en kvinna i Berlins tunnelbana. En av dem kissade på hennes barn. Männen vrålade nazistiska slagord och kallade sig själva för ”härskarrasen”.

Det var i lördags kväll som kvinnan satt med sina två barn i ett tunnelbanetåg på linje 41 i Berlins tunnelbana, enligt federala polisen i Berlin. Vid en station längre fram hoppade två män på tåget, 32 och 37 år gamla, skriver Berliner Zeitung.

När männen fick syn på kvinnan och barnen började de skrika främlingsfientliga förolämpningar. Familjen verkade komma från sydöstra Europa. Flera vittnen uppger att männen vrålade nazistiska slagord som ”Heil Hitler” och gjorde Hitlerhälsning.

►LÄS MER: Kvinna vägrade flytta väska i tunnelbanan – bet passagerare blodig

De hävde ur sig saker som ”asylpack”, ”ni judar” och meningar som ”det är vi som är härskarrasen, ni är inga arier”.

Sedan blottade sig 32-åringen för barnen och kissade på dem, enligt Berliner Zeitung. Vittnen såg vad som hände och ringde polisen, som senare kunde gripa männen på tunnelbanestationen Frankfurter Allee. Kvinnan och barnen åkte vidare.

Enligt polisen hade männen 2,31 respektive 1,79 promille alkohol i utandningsluften.

Efter blodprov och fastställande av identitet släpptes gärningsmännen. Den federala polisen har inlett en förundersökning i fallet. Nynazisterna är sedan tidigare kända av polisen. Polisen söker nu kvinnan och hennes barn för att få mer uppgifter om det som hänt.

►LÄS MER: Protester mot SD-reklam i tunnelbana

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset