Ludwig Svennerstål ser ett behov av förändring i fälttävlanslandslaget efter fiaskot i OS.
Ludwig Svennerstål ser ett behov av förändring i fälttävlanslandslaget efter fiaskot i OS.

En publikfriande variant av terrängritt väntar i Friends, långt från en riktig fälttävlan.Men för Ludwig Svennerstål och resten av landslagsgänget är det en nystart efter OS-fiaskot.– Det är dags för förändring, inget snack om det, säger han.

Elva i lagtävlingen i Rio de Janeiro. Det mesta gick snett och förbundskaptenen Staffan Lidbeck tackade för sig.

In har i stället Fredrik Bergendorff kommit.

– Vi misslyckades på OS, gjorde det sämsta resultatet på länge och nu får vi utvärdera det, säger Svennerstål.

"OS kom fel"

Tillsammans med Sara Algotson Ostholt, Hanna Berg och Niklas Lindbäck tävlar Svennerstål mot Tyskland, Storbritannien och Nya Zeeland i torsdagskvällens fälttävlan i Friends. Samtidigt väntar samtal med Bergendorff när en ny riktning för landslaget stakas ut.

– Vi får tänka om och jag själv får resonera kring hur jag ska ändra med min satsning mot Tokyo (OS 2020) gentemot hur jag gjorde mot Rio. Det handlar väldigt mycket om hästarna. Jag har några som kommer att vara färdiga till EM nästa år och som förmodligen är bra där, men till OS var det för tidigt. Jag hade två som var för gamla och tre som var för unga. För min del kom OS fel.

TT: Finns det en revanschlusta i laget efter OS?

– Jag tror det. Vi är taggade till tusen för att vara med här. Vi har fått tänka till efter att det gick åt pipan i senaste mästerskapet.

"Annat perspektiv"

TT: Vad kan Fredrik Bergendorff bidra med?

– Han har väldigt mycket kunskap, han har varit framgångsrik med det brittiska laget i hoppning och jag tror att han kan ge oss ett annat perspektiv och komma in som en frisk fläkt. Det är som i vilket jobb som helst. Ibland måste någon komma in och förändra lite och sett till resultaten i OS är vi i behov av förändring.

TT: Vad gör det så roligt att tävla i Friends?

– Publiken är fantastisk. Det är det bästa. Närheten till publiken och trycket det blir.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset