William Karlsson gjorde sitt sjunde slutspelsmål i den första matchen mot Washington
William Karlsson gjorde sitt sjunde slutspelsmål i den första matchen mot Washington

Laget fanns inte för ett år sedan – nu är Vegas Golden Knights tre segrar från att bli Stanley cup-mästare. ”Det är inte bara vi på isen som är taggade nu. Det är hela staden”, säger lagets svenska stjärna William Karlsson.

Det var ett skrällartat semifinalpar som gjorde upp om den ena finalplatsen av årets Stanley cup-slutspel. Winnipeg Jets hade bara tagit sig vidare från grundserien en gång sedan 2012 – och Vegas Golden Knights gjorde sin första säsong i NHL.

Vegas drog det längsta strået, vann med 4-1 i matcher, och möter ett Washington Capitals som suktat efter guld sedan 70-talet.

I den första finalronden, som spelades natten mot måndag, vann Vegas med 6-4 efter ett mål från den svenska centern William Karlsson.

LÄS MER: Vegas Golden Knights till sensationell Stanley Cup-final

I natt kan de utöka ledningen och sätta sig i förarsätet på allvar.

– Det är inte bara vi på isen som är taggade nu. Det är hela staden. Men så ska det ju vara när det är final, säger Karlsson, enligt Sportbladet.

Målet i den första matchen var Karlssons sjunde i slutspelet. I grundserien kom han trea i den totala skytteligan.

– Det känns bra att ”hamna på papperet” redan i första mötet. Matchbilden var inte direkt den förväntade, det blev betydligt fler öppet och fler mål än jag trodde. Förmodligen kommer det bli tajtare längre fram i serien, säger Karlsson.

Vegas slog ut Winnipeg, San José och Los Angeles Kings på vägen till finalen. Washington tog sig förbi Columbus, Pittsburgh och Tampa Bay.

Finalserien avgörs, precis som tidigare omgångar, i bäst av sju matcher. Vinner Vegas i natt är de två segrar från att vinna Stanley cup – under sin första säsong i NHL.

LÄS MER: Så hyllades Sveriges guldhjältar

Fakta: Stanley cup-mästare sedan

2010: Chicago Blackhawks

2011: Boston Bruins

2012: Los Angeles Kings

2013: Chicago Blackhawks

2014: Los Angeles Kings

2015: Chicago Blackhawks

2016: Pittsburgh Penguins

2017: Pittsburgh Penguins

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset