Sverigedemokraternas riksdagsledamot Jeff Ahl hoppar av partiet.
Sverigedemokraternas riksdagsledamot Jeff Ahl hoppar av partiet.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Jeff Ahl hoppar av partiet och ansluter sig i stället till det nystartade Alternativ för Sverige (AFS), rapporterar Aftonbladet. Han blir den sjätte politiska vilden med bakgrund i SD.

Jeff Ahl lämnar SD med omedelbar verkan och ansluter sig i stället till det nystartade partiet Alternativ för Sverige (AFS), rapporterar Aftonbladet. Han är den andre riksdagspolitikern från SD som bytt till utbrytarpartiet AFS. Det är bara ett par veckor sedan som den före detta SD-ledamoten Olle Felten gjorde samma partiflytt.

– SD har svikit flera vallöften. Det har sprungit runt riskkapitalister i våra korridorer som fått påverka partiets inriktning. Jag köper inte det, säger Jeff Ahl till Aftonbladet.

Enligt honom har SD svikit sina väljare i flera frågor. Bland annat är han kritisk till hur partiet agerat kring värdlandsavtalet med Nato och till att de släppt vallöftet om att stoppa vinster i välfärden.

LÄS MER: Pavel Gamov till attack mot SD: ”Har förekommit olika lagbrott”

– Det var inte vad våra väljare röstade på. De vill ha vår politik. Partiet vill så gärna in i stugvärmen. Det finns ledande företrädare som vill försäkra sig om att de ska få en fin post att falla tillbaka på efter sina politiska karriärer. Det var inte därför jag gick med, jag gick med av idealistiska skäl, säger han till Aftonbladet.

SD:s presschef, Henrik Vinge, tycker att Jeff Ahls kritik är märklig och han anser att partibytet bara gynnar regeringen.

– Att splittra rösterna till småpartier som inte kommer att få något inflytande gynnar bara Stefan Löfven, säger han till tidningen.

Under den senaste mandatperioden har totalt sex riksdagsledamöter från SD lämnat partiet och blivit politiska vildar.

LÄS MER: Massavhoppet från SD – här klipper de sina medlemskort

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset