Mokase är både telefonskydd och espressomaskin.
Mokase är både telefonskydd och espressomaskin.

Tycker du det är för att jobbigt sätta i gång kaffet på morgonen? Då kan mobilskalet Mokase vara något för dig. Den italienska prylen marknadsförs både som telefonskydd och espressomaskin.

Prylen ska klara av att värma upp en liten espressoshot till mellan 50 och 60 grader. Värmen kommer från det inbyggda batteriet och sätts igång av en knapp i den tillhörande mobilappen. Sedan är det bara att hälla upp espresson från telefonen.

LÄS MER: Varningen: Drick max fyra koppar kaffe om dagen

Det Neapelbaserade företaget Smart K ligger bakom produkten. Idéen till mobilespressomaskinen föddes från deras egna orimliga kaffesug, skriver de.

”Vi funderade på hur man ser till att kaffet alltid finns tillgängligt. Varför inte slå samman prylen som redan är en stor del av vårt liv med en espressomaskin?”

Produkten lanserade först på internetplattformen Kickstarter. Men mobilskalet har också fått kritik av människor som undrar om produkten verkligen är en bra idé.

I företagets egen reklamfilm springer en man och en kvinnan in i varandra på stan. Hon hävdar att hon inte hinner ta en kaffe. Då häller han upp kaffe från sin mobil:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Mobil Kaffe teknik