Ett gemensamt pendlarkort kommer nästa år att införas i Stockholm och Uppsala. Det innebär att du kommer att kunna åka SJ-tåg, pendeltåg, bussar och tunnelbana med samma kort.

Den som pendlar mellan Uppsala och Stockholm kommer från och mest hösten 2017 att kunna resa billigare och enklare. Då införs nämligen ett nytt biljettsystem och ett nytt pendlarkort i länen. Det skriver UNT

► LÄS MER: Nu kan du kolla hur trångt det är på nästa pendeltåg
 

Det nya kortet kommer att kallas Movingo och ger innehavaren rätt att resa med buss, tåg, pendeltåg och tunnelbana i hela Stockholm och Uppsala län. Kostnaden kommer enligt UNT att vara beroende på var du bor och åker från – för Uppsalapendlarna kommer kortet kosta 2 200 kronor per månad. Det innebär en besparing på runt 220 kronor i månaden jämfört med nuvarande möjligheter. Antalet avgångar kommer dessutom att utökas.

Förändringarna gäller enbart månadskort. Det nya systemet kommer att finansieras till hälften via skatteintäkter och till hälften via biljettintäkter.

– Tanken är att det även ska utredas för årskort. Men alla som har en smartphone kan ladda ner en app som förenklar köpet av enkelbiljetter, säger Bertil Kinnunen, ordförande i kollektivtrafiknämnden i Uppsala läns landsting till UNT.

► LÄS MER: SD: Vi stoppar prishöjningen av SL-kortet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ekonomi