Frantzén blev föga förvånande den stora vinnaren när White guide utsett årets bästa krogar. Guiden, som funnits sedan 2005, delade ut priser i 14 kategorier.

Det största priset, “Årets bästa restaurang”, gick till Stockholmskrogen Frantzén. De blev nyligen den första restaurangen i Sverige att bli tilldelade tre stjärnor i Guide Michelin. De kammade även hem “Årets serviceupplevelse” med motiveringen: ”För att ha gett fine dining en ny modern definition, där varje gäst behandlas ’furstligt informellt’ av ytterst kompetent personal i varje fas av besöket från första till sista hisstur”.

LÄS MER: Sverige får sin första krog med tre Michelin-stjärnor

Priset “Årets banbrytare” gick även det till en Stockholmskrog – Rutabaga. De huserar i Grand Hôtel i Stockholm och serverar vegetarisk fine dining.

Ett pris som sticker ut lite extra är “Årets värt en resa”. Falkenberg var som första stad någonsin nominerade till utmärkelsen – och de vann. Motiveringen löd: ”För att ha skapat en grogrund för entusiastiska matentreprenörer att utveckla en kreativitet som gjort staden till en spännande svensk restaurang-destination”.

Årets samtliga vinnare

Årets Bästa Restaurang– Frantzén, Stockholm.

Årets Stjärnskott – Ichi, Stockholm.

Årets Banbrytare – Rutabaga, Stockholm.

Årets Serviceupplevelse – Frantzén, Stockholm

Årets Merroir Award – Tak & Unn, Stockholm.

Årets Terroir Award  – SAV, Tygelsjö.

Årets Värt en Resa – Falkenberg

Årets Hjärtekrog – Familjen, Göteborg.

Årets Dryckesupplevelse – Folii, Stockholm.

Årets Ljudmiljö – Taverna Brillo, Stockholm.

Årets Hållbara Gastronomi – Volt Restaurang, Stockholm

Årets Rising Star – Emma Shields, Flickan, Stockholm.

Årets Smakutvecklare i livsmedelsbranschen – Roots of Malmö, Malmö.

Årets Hyllning av en långtida betydelsefull gastronomisk gärning – Malin Söderström, Stockholm

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om krog Restaurang