Mer än 20 år efter sin tragiska död gör nu Kurt Cobain solokarriär. Nirvanastjärnan ska ha jobbat på sololåtar vid tiden för sin död.

Avslöjandet kommer från Brett Morgen, som regisserat den kommande HBO-dokumentären ”Montage of Heck” om Kurt Cobain. I en intervju med tidningen Bedford + Bowery säger Morgen att det senare i år kommer att släppas ett soloalbum med aldrig förr hörda låtar. 

– Det är inte ett Nirvana-album, det är bara Kurt och du kommer höra honom göra saker du aldrig förväntade dig från honom, säger Brett Morgen

Låtarna hittades i ett förråd och en del av materialet kommer att komma med i dokumentären och andra kommer att släppas på skiva. För tre år sedan berättade förre Hole-gitarristen Eric Erlandson om Kurts arbete med ett soloalbum och att Nirvana-frontmannen själv spelat upp några av låtarna för honom. 

Grunden till ”Montage of Heck” är den skattgömma av video- och ljudband som hittades i ett förråd för några år sedan tillsammans med gitarrer och andra personliga ägodelar. Bland annat fanns ett block där Kobain klottrat ner mängder av tänkbara bandnamn innan han till slut kom fram till Nirvana.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset