Ett av spökskeppen som hittats längst den Japanska kusten.
Ett av spökskeppen som hittats längst den Japanska kusten.

Sedan oktober har de Japanska myndigheterna rapporterat om spökskepp som hittat längs landets kust. Kustbevakningen försöker nu lösa mysteriet kring vad som hänt besättningen.

Tolv spökskepp har enligt de Japanska myndigheterna hittats drivande omkring på havet längs Japans kust de senaste två månaderna.

Det senaste kapsejsade skeppet hittades den 6 december längs landets norra kust en mil från fiskehamnen Ushitaki i Sai Village skriver CNN. Båten var en 12,5 meter lång träbåt och dess skick skvallrade om att den legat och drivit ett tag.

► LÄS MER: Spökskepp kom i land efter fyra år – med levande fångst

Ombord fanns fyra ruttnande kroppar och totalt har 22 kroppar hittats ombord på de mystiska skeppen. Enligt en talesperson från kustbevakningen fanns det inget som definitivt kunde avslöja båtens ursprung uppger CNN. Däremot liknade den en båt som återfanns i samma område i oktober med nordkoreanska symboler och enligt ABC News pekar alla tecken på att det rör sig om nordkoreanska fiskare.

► LÄS MER: Spökskepp med kannibalråttor närmar sig Storbritannien

Enligt TT har Nordkoreas diktator Kim Jong Un berodrat mer fiske för att sälja utomlands och få in utländsk valuta samt för att finna livsmedel till befolkningen. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset