Skellefteås tränare Bert Robertson tar sig för pannan i tredje perioden när hans spelare trängs i utvisningsbåset. Efter matchen kom han i gräl med Frölunda-kollegan Roger Rönnberg, precis som för två år sedan.
Skellefteås tränare Bert Robertson tar sig för pannan i tredje perioden när hans spelare trängs i utvisningsbåset. Efter matchen kom han i gräl med Frölunda-kollegan Roger Rönnberg, precis som för två år sedan.

Frölunda slog Skellefteå med 4–2 efter 49 utvisningsminuter för gästerna. Efteråt blev det nytt gräl mellan tränarna, där Skellefteås Bert Robertsson anklagade Roger Rönnberg för att vara hånfull.

Frölunda ledde med 3–0 efter två perioder, men bjöd in Skellefteå i matchen när Nicklas Lasu körde på gästernas målvakt Joni Ortio. Lasu blev utvisad, och Frölunda protesterade så kraftigt att det gav en utvisning till vid 4.33 i tredje perioden.

Joakim Lindström reducerade för Skellefteå i fem mot tre. Fem mot fyra följde, och Jesper Olofsson sköt 2–3.

Vid 13.15 knuffade gästernas lagkapten Jimmie Ericsson in Joel Lundqvist i bortamålet. Det blev slagsmål mellan de två kaptenerna, med en domare emellan, och Ericsson fick matchstraff.

Borde hejdat sig

Kort därefter åkte Skellefteås Emil Djuse ut 10+2 minuter för en tackling bakifrån vid sargen. Med knappt tre minuter kvar gjorde Casey Wellman 4–2 för Frölunda.

På presskonferensen var Skellefteå-tränaren Bert Robertsson först kritisk till Jimmie Ericsson, för att denne dragit på sig matchstraff.

– När domaren går emellan är det en signal att "lugna ner er, grabbar". Jimmie kunde inte riktigt hejda sig där, säger Bert Robertsson.

– Det blir väldigt avgörande i slutändan, tillägger han också.

Frölunda-tränaren Roger Rönnberg kontrade:

– Jag tackar för att bland andra Jimmie Ericsson tappar huvudet i slutet. Det är bra, säger Rönnberg.

"Lite erfarenhet"

Den kommentaren fick Robertsson att se rött.

För två år sedan rök just dessa två tränare ihop i ett omtalat gräl, också efter en match i Scandinavium. Nu dundrade Robertsson:

– Att jag ens ska behöva replikera på Rogers fortsatta påhopp och respektlösa uttalanden om motståndare.

– Roger Rönnberg har väldigt lite erfarenhet av vad det handlar om att spela hockey på väldigt hög nivå. Därför kan han kanske sitta och håna spelare. Jimmie Ericsson blöder för Skellefteå AIK. Det tycker jag att Roger borde respektera mer, säger Bert Robertsson.

För att retas

Rönnbergs svar:

– Jag sa det mest bara för att se om jag kunde reta igång dig...

Robertsson var dock inte nöjd.

– Du är bra på att retas. Jag vet inte om det för att du ska vinna poänger och få sitta och le, säger Robertsson och anklagar Rönnberg för att vara "iskall".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset