TV4 och C More har säkrat tv-rättigheterna för matcher med Albin Ekdal och herrlandslaget. Arkivbild.
TV4 och C More har säkrat tv-rättigheterna för matcher med Albin Ekdal och herrlandslaget. Arkivbild.

Från och med hösten 2018, då EM-kvalet startar, sänder TV4 och C More alla landskamper för fotbollslandslaget fram till VM 2022.Men inte enbart Sveriges matcher utan också hela Europas kvalspel.– Det är väldigt roligt, säger sportchefen Erik Westberg.

I tv-rättigheterna ingår herrlandslagets EM- och VM-kval samt den nya turneringen Uefa Nations League.

TV4-Gruppen sänder även VM- och EM-slutspelen 2018, 2020 och 2022 tillsammans med SVT. Totalt, med alla Europas kvalmatcher, blir det 1 000 matcher.

– Vi har en väldigt tydligt strategi, där vi satsar på de största svenska ligorna. Sen så tycker vi att det är ett väldigt bra komplement med det mest folkkära landslaget. Och så är det ett spännande paket som nu Uefa presenterar med ett nytt upplägg, där alla matcher gäller. Det blir ett mycket mer intensivt kval som är mer uppdelat över året, säger Westberg.

Sveriges EM- och VM-kvalmatcher ska visas i TV4, stornationer som Tyskland, Frankrike och Nederländerna ska man kunna se i TV12. Alla matcher kan streamas på C More.

TV4-Gruppen har redan i dag ett tv-avtal som gäller damlandslaget i fotboll.

– Vi har sänt alla EM-kvalmatcher och delar EM, nästa sommar, med SVT. Sedan är det klart att vi sänder Sveriges alla hemmamatcher i VM-kvalet, det är inte klart med bortamatcherna. Vi sänder även VM 2019, säger Westberg.

Kanal 5 har tv-rättigheterna för herrlandslagets matcher fram till VM 2018.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset