Under söndagen skrev USA:s forne president Barack Obama en tweet om alla människors lika värde. Detta efter en dödliga nazistdemonstrationen i amerikanska Charlottesville. Nu är tweeten den mest populära någonsin.

Under lördagen ägde den högerextrema demonstrationen ”Unite the right” rum i amerikanska Charlottesville, Virginia. Totalt omkom tre personer i samband med demonstrationen, en 32-årig kvinna som dog i samband med att en bil körde in bland de antirasistiska motdemonstranterna och två personer som dog i samband med att en polishelikopter kraschade.

LÄS MER: Starka reaktioner på Trumps nya utspel

USA:s forne president Barack Obama valde att uttala sig om händelsen i formen av ett Nelson Mandela-citat. Det gjorde han på Twitter under söndagen.

”Ingen föds till att hata en annan människa på grund av hudfärg, bakgrund eller religion. Människor måste lära sig att hata. Och om de kan lära sig att hata, så kan de bli lära att älska, för kärlek kommer mer naturligt till det mänskliga hjärtat än dess motsats.”, skrev Obama i en serie av tre tweets som också innehöll en bild där Obama syns tillsammans med barn.

Tweeten är nu den mest gillade i historien. När denna text skrivs har Obamas inlägg gillats över 4 miljoner gånger, och retweetats över 1,5 miljoner gånger.

Den näst mest gillade tweeten någonsin skrevs av popstjärnan Ariana Grande i samband med terrorattacken som ägde rum under hennes spelning i Manchester tidigare i år. Den tredje mest gillade är Ellen DeGeneres omtalade Oscar-selfie från 2014.

LÄS MER: Frågan på hela nätets läppar: Ursäkta Trump, vad är en ”covfefe”?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Barack Obama