I förra veckan kom beskedet att den populära chokladdrycken Oboy är slut i butiker runt om i landet. Nu säljs Oboy-förpackningar för upp emot 3 000 kronor på olika internetsajter.

I somras, under extremvärmen, tog fläktarna slut i landets butiker och privatpersoner började sälja den eftertraktade varan på nätet för tusentals kronor.

I fredags skrev Aftonbladet om att chokladdrycken Oboy nu lyser med sin frånvaro i butikerna. Anledningen till att den populära drycken försvunnit från hyllorna är på grund av en teknisk förändring i produkten.

Nu försöker privatpersoner sälja sina Oboy-förpackningar på olika hemsidor, skriver SVT, för allt från 100 kronor och i vissa fall för så mycket som 3 000 kronor.

LÄS MER: Torkan hotar grundvattnet – risk att dricksvatten tar slut

”Plötsligt behöver världen oboy”

En person som säljer sin Oboy-förpackning för 400 kronor på Blocket, skriver i annonsen:

”Totalt ca 650g oboy, förpackningen har blivit påfyllt flera gånger, senast med oboypulver som har hållbarhet till 27-05-2019.”

En annan person säljer sin förpackning Oboy för 3 000 kronor och skriver:

”Då det råder brist på drycken säljer jag ett helt nytt oöppnat paket.utg.dat(09.09.2019).”

En tredje person motiverar försäljningen av sin förpackning på 1 000 kronor med texten:

”Oöppnad oboypåse, XL. Jag köpte denna påsen för en månad sen, när jag flyttade hemifrån. Nu har jag blivit fattig efter all inredning man tydligen behövde & helt plötsligt behöver världen oboy, så jag tänker.. ”

Enligt Aftonbladet finns det ännu ingen prognos för när populära chokladdrycken den kan vara tillbaka på butikshyllorna.

LÄS MER: Skräckbeskedet: Då kan halloumin ta slut

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset