I förra veckan kom beskedet att den populära chokladdrycken Oboy är slut i butiker runt om i landet. Nu säljs Oboy-förpackningar för upp emot 3 000 kronor på olika internetsajter.

I somras, under extremvärmen, tog fläktarna slut i landets butiker och privatpersoner började sälja den eftertraktade varan på nätet för tusentals kronor.

I fredags skrev Aftonbladet om att chokladdrycken Oboy nu lyser med sin frånvaro i butikerna. Anledningen till att den populära drycken försvunnit från hyllorna är på grund av en teknisk förändring i produkten.

Nu försöker privatpersoner sälja sina Oboy-förpackningar på olika hemsidor, skriver SVT, för allt från 100 kronor och i vissa fall för så mycket som 3 000 kronor.

LÄS MER: Torkan hotar grundvattnet – risk att dricksvatten tar slut

”Plötsligt behöver världen oboy”

En person som säljer sin Oboy-förpackning för 400 kronor på Blocket, skriver i annonsen:

”Totalt ca 650g oboy, förpackningen har blivit påfyllt flera gånger, senast med oboypulver som har hållbarhet till 27-05-2019.”

En annan person säljer sin förpackning Oboy för 3 000 kronor och skriver:

”Då det råder brist på drycken säljer jag ett helt nytt oöppnat paket.utg.dat(09.09.2019).”

En tredje person motiverar försäljningen av sin förpackning på 1 000 kronor med texten:

”Oöppnad oboypåse, XL. Jag köpte denna påsen för en månad sen, när jag flyttade hemifrån. Nu har jag blivit fattig efter all inredning man tydligen behövde & helt plötsligt behöver världen oboy, så jag tänker.. ”

Enligt Aftonbladet finns det ännu ingen prognos för när populära chokladdrycken den kan vara tillbaka på butikshyllorna.

LÄS MER: Skräckbeskedet: Då kan halloumin ta slut

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset