Sävehofs Ida Odén gör landslagscomeback. Arkivbild.
Sävehofs Ida Odén gör landslagscomeback. Arkivbild.

Två debutanter är uttagna i handbollstruppen till turneringen i Polen i oktober.Och en gammal bekant.– Siktet är inställt på en plats i EM, säger Ida Odén.

Det var i fjol när Ida Odén blev gravid som hon beslutade sig för att sluta spela handboll. I våras kom suget tillbaka – och 29-åringen gjorde comeback för Sävehof.

Nu är hon även med i förbundskapten Henrik Signells landslagstrupp.

– Jag saknade allt, hela handbollslivet man lever. Träningar och matcherna. Siktet är inställt på en plats i EM, säger Odén till SVT Sport.

Dubbla Sävehofsdebutanter

Debutanterna är Olivia Mellegård och Emma Ekenman-Fernis, båda från förbundskapten Signells klubblag Sävehof.

Ekenman-Fernis var med under OS-uppladdningen i somras och har spelat ett par inofficiella landskamper. Nu får hon chansen att debutera på riktigt. Mellegård är med för första gången.

"Ingen som har sett Olivia den senaste tiden kan hävda att hon inte är landslagsmässig, det är en fantastisk spelare som kan bli hur bra som helst", säger Signell i ett pressmeddelande.

Torstenson inte med

Däremot saknas försvarsklippan och niometersveteranen Linnea Torstenson, som i stort sett varit bofast i landslaget de senaste tio åren.

– Både när det gäller Linnea och exempelvis Angelica Wallén (som var med i OS) så har jag bra koll på var de står men känner nu att jag även vill testa några andra namn på deras positioner, säger Signell till Eskilstuna-Kuriren, och säger att den här uttagningen inte innebär att Torstenson är borträknad från EM på hemmaplan i december.

Torstenson själv kommenterar petningen i en kommentar på Facebook och skriver: "Han har inte tagit ut mig. Jag är besviken, vill alltid vara med", uppger samma tidning.

Totalt har förbundskaptenen tagit ut en trupp med 20 spelare som samlas i Landskrona för ett läger den 4 oktober. 17 av dem får sedan följa med till Polen där Sverige möter Island den 7 oktober och sedan Polen eller Slovakien dagen därpå.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset