Det bryter inte mot någon lagstiftning att gödsla.
Det bryter inte mot någon lagstiftning att gödsla.

En person i Leksand har polisanmälts för ofredande efter att hen ska ha spridit en "urinluktande vätska" på en åker. Trots att det enligt polisen bara rör sig om gödsel är anmälaren rädd att människor och djur ska bli sjuka eftersom det luktade så illa.

En odlare i Leksand i Dalarna har polisanmälts sedan hen med hjälp av en traktor spridit "en form av vätska" på en åker. Enligt anmälaren, som bor i närheten, ska det ha luktat så illa att varken människor eller djur kunnat vistas utomhus. Anmälaren ska enligt DT var extra upprörd då vinden gått i riktning från åkern mot anmälarens fastighet.

► LÄS MER: Slaktavfall i gödsel för eko-havre

Anmälaren är rädd att människor och djur ska bli sjuka av "den urinluktande vätskan", men enligt polisen som genomfört en kort undersökning rör det sig bara om gödsel. Det bryter inte mot någon lagstiftning att gödsla, och lukten klingar av relativt snabbt.

– Även om den vållat närboende obehag kan man i en jordbruksbygd inte kräva att näringsidkare anpassar sin verksamhet och näringsspridning efter väder och vind, menar polisen enligt DT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott