Depp i Djurgården. Arkivbild.
Depp i Djurgården. Arkivbild.

Näst sist och bara åtta poäng på tolv matcher.Fortsätter förlustsviten hemma mot Rögle på torsdag?– Det är ett oerhört pressat läge, sade Djurgårdens back Linus Hultström.

Sjunde raka förlusten för Djurgården kom borta mot Växjö.

Efter 3–5 – där Växjö avgjorde i slutminuterna – sade tränaren Robert Ohlsson:

– Matchen finns där att tas, men vi tar den inte.

– Vi är med och dansar i alla matcher. Tycker inte att vi behöver förändra vårt spel. Det är mer på det mentala planet. Prestationen är en sak och resultat en helt annan. Vi måste börja en vandring. Så är det absolut, fortsatte han.

Linus Hultström sade så här efter nederlaget:

– En vinst skulle göra oerhört mycket till den här gruppen. Vi är värda det. Det är sjukt små marginaler och en liten styrning som avgör den här matchen. Det är tufft när vi släpper in en med så pass lite tid kvar och det är det lilla sista som fattas just nu. Men tycker att vi spelar bra i grundspelet och fem-mot-fem annars.

Tillbaka i Dif

Han gjorde 43 poäng för Djurgården förra säsongen. Skrev sedan på för NHL-klubben Florida Panthers, som nu lånat ut honom till Dif.

Under tisdagen gjorde Hultström sin femte SHL-match den här säsongen.

Om tabelläget säger han:

– Det stressar många djurgårdare runt om i landet. Inget att sticka under stolen med att det är stressigt och pressande. Kunde ju varit mycket roligare än så, men en match kvar hemma på Hovet.

Och kan Djurgården då ge publiken och sig själva en bra känsla inför landslagsuppehållet? Då krävs det en seger mot Rögle, som är närmast ovanför Djurgården i tabellen – fyra poäng före.

– Det är klart att det är en oerhört viktig match. Nu är det hemmaplan och ett oerhört pressat läge. Hoppas att vi ska kunna släppa ner axlarna, släppa handbromsen och spela riktig Djurgårdshockey med fart och fläkt och mycket tacklingar. Spela offensivt och få med publiken på så sätt, sade Hultström.

"Våga spela"

23-åringen vill se att laget vågar spela offensivt.

– Ta pucken framåt och sätta press på Rögle från start. Första målet tror jag kommer vara viktigt, sade Hultström.

Han blev tidigare i veckan uttagen i landslaget.

– Alltid roligt. En ära att få spela för Tre Kronor. Klart jag är glad, men svårt att tänka på det just nu. Det är för Djurgården jag spelar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset