Besviken René “CajunB” Borg (dignitas-spelare) och Kinguin vinst.
Besviken René “CajunB” Borg (dignitas-spelare) och Kinguin vinst.

Counter-Strike: Global Offensive-turneringen på Dreamhack Winter 2016 har bjudit på en hel del överraskningar. Inför tävlingens sista dag då allt ska avgöras står det klart att nästan samtliga förhandsfavoriter är utslagna.

På fredagen blev floppen ett faktum för Dignitas, det danska topplaget som bevisat att de kan leverera på absolut högsta nivå, men som också gång på gång visar sig opålitliga.

Tidigare under hösten besegrade de större delen av världseliten, men kunde inte rå på de relativt lågrankade lagen Kinguin och FlipSid3 på Dreamhack - utan blev utslagna efter två raka förluster. Istället knep Kinguin den slutspelsplats som många tippade åt Dignitas.

– Det var åtminstone ingen jätteviktig turnering som vi spelade dåligt på. Nu måste vi komma tillbaka på rätt spår och krossa lag, säger Dignitas-spelaren Krisian “k0nfig” Wienecke på Twitter. Han fortsätter:

– Vi har så stor potential att vara världens bästa lag, vi måste bara bli mer stabila.

LÄS MER: "SMASH-bröderna tar Dreamhack med storm"

I Grupp B kom andra överraskningar, då det på fredagskvällen stod klart att inga av de amerikanska lagen går vidare. Många trodde på Cloud9 till slutspel, men satte kanske också visst hopp till OpTic Gaming.

Men nu har i stället australienska Renegades visat styrka och tillsammans med östeuropeiska Gambit Gaming säkrat de sista platserna till slutspelet.

– Vi är utslagna. Tack för en god match, bra spelat, och sorry till våra fans, skriver Cloud9-spelaren Timothy “autimatic” Ta på Twitter.

LÄS MER: "E-sportaren Handsken: Det var inte ett svårt val att gå med i Alliance"

Lagen som tagit sig vidare till slutspel är Renegades, Gambit Gaming, Kinguin och det enda svenska hoppet GODSENT.

Klockan 11:00 börjar den första semifinalen mellan Kinguin och Renegades, och senare på eftermiddagen ska svenska GODSENT:s öde avgöras mot Gambit. Vad som helst kan hända, följ turneringen på Dreamhack:s Twitch-kanal.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset