Offer för seriemördar-clown dök upp efter 40 år – vid liv Gacy försörjde sig bland annat som clown.
Offer för seriemördar-clown dök upp efter 40 år – vid liv Gacy försörjde sig bland annat som clown.

Alla trodde att Robert Hutton var ett av offren för den ökände seriemördaren John Wayne Gacy. Nu har han hittats i livet och återförenats med sin familj efter mer än 40 år.

All Over Press
Offer för seriemördar-clown dök upp efter 40 år – vid liv

Joh Wayne Gacy runt 1980 då han dömdes till döden. 

All Over Press
Offer för seriemördar-clown dök upp efter 40 år – vid liv

Ett av de porträtt som John Wayne Gacy målat i dödscellen. 

Gacy, som bland annat försörjde sig som clown på barnkalas, dömdes för att ha mördat 33 unga män som han lockat till sitt hem i Chicago mellan 1972 och 1978. 

Hutton stämde in perfekt på offerprofilen och förmodades efter sitt frivilliga försvinnande ha varit ett av offren för mördarclownen. Samma år som Gacy skördade sitt första offer liftade han mellan New York och Kalifornien, och ska då ha stannat till i Chicago, rapporterar AP. 

21-årige Hutton tog ofta byggjobb och ett av sätten Gacy lockade in sina offer var genom att just anlita dem för byggnadsprojekt i hemmet. Kropparna efter flesta av offren hittades senare gömda under Gacys hus. 

När Huttons syster i April i år hörde talas om att poliser höll på att försöka spåra några av Gacys oidentifierade offer kontaktade hon polisen i Cook County och berättade att hon trodde att brodern var bland dem. 

I stället hittade de en man i Montana som stämde in på beskrivningen. När han kontaktades medgav Hutton att han var densamma som försvunnit 1972. Han berättar för ABC News att han efter flytten till Montana ”blev uppslukad av 70-talsandan” och knöt upp banden till familjen. Efter en tid hade det gått så lång tid att han inte vågade ta kontakt med dem. Nu har 62-åringen återförenats med både systern och sin pappa, som fortfarande är i livet. 

2011 hittades två andra förmodade Gacy-offer, Harold Wayne Lovell och Ted Szal, vid liv i Florida respektive Oregon.

John Wayne Gacy dömdes 1980 till döden för 33 mord. Det yngsta offret var bara 14 år och mörkertalet kan vara stort. 1994 blev han avrättad. Under tiden i dödscell började han måla och verken kom att ställas ut på många konstgallerier. Hans favoritmotiv vad clownporträtt.

LÄS MER: 
Seriemördaren ”Night Stalker” dog i väntan på dödsstraff

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset