Johan "N0tail" Sundstein får en segerkyss efter att OG tagit hem segern i The International 2018.
Johan "N0tail" Sundstein får en segerkyss efter att OG tagit hem segern i The International 2018.

Det blev en final av episka mått i den största Dota 2-turneringen för året, The International. OG besegrade PSG.LGD i en tuff kamp om den prestigefyllda titeln.

Klockan 05 natten mot söndag stod det klart. OG är 2018 års vinnare av The International.

Efter en rafflande final mot PSG.LGD fick de resa pokalen, också känd som The Aegis of Champions, mot arenataket. När OG-medlemmarna lämnade spelarbåset visade spelarnas ansikten en blandning av våta kinder, leenden och genuin förvåning. Det var som att de aldrig hade trott att det här skulle hända. Och det hade nog ingen annan heller kunnat ana.

Laget värvade tre nya spelare så sent som i juni och tog den långa vägen genom det öppna kvalet till TI. Två ingredienser som knappast antydde att något succérecept var att vänta i den konkurrens som väntade på The Interanational.

LÄS MER: Gör din röst hörd – vem är årets esportprofil?

Ibland sker det ingen tror ska ske. Det var precis det som hände. Skrällen var ett faktum.

Finalen var ett Dota 2-marathon och en emotionell bergochdalbana som inleddes med att OG tog första kartan. PSG.LGD tog tillbaka taktpinnen med två raka vinster och fick chansen att avsluta spelet i fjärde ronden. Länge såg det också ut som att det var just här som finalen skulle nå vägs ände.

Stunden senare lyckades OG ta sig tillbaka in i matchen och på ett närmast mirakulöst sätt vända ett 15 000 guld-underläge till en oväntad kvittering efter 65 spelade minuter.

LÄS MER: Metro Esport skapar historia med Sveriges första esportgala

Finalen gick in på femte och sista kartan. Trofén, äran, titeln och över 100 miljoner kronor stod på spel.

Mönstret upprepade sig. OG såg ut att kämpa för att få utdelning på sin draft. Alla lagfajter gick PSG.LGD:s väg utan att OG hade mycket att sätta emot. Men så plötsligt hände det igen. OG blixtrade till och fick den ena bataljen efter den andra att gå deras väg, mycket tack vare briljant spel av australiern Anathan ”ana” Pham.

En stund senare var det över. OG hade bevisat att de som tvivlat hade fel. OG var vinnare av The International 2018.

LÄS MER: De kan kamma hem priser på Metros stora esportgala i Globen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset