Lastbilschauffören ska ha blivit omkörd på ett farligt sätt av 26-åringen – och tutat på honom. Då ska 26-åringen ha stannat, siktat med ett automatvapen av modellen AK47 mot lastbilen - och sagt till chauffören att passa sig. Nu åtalas 26-åringen för grovt olaga hot.

Alamy / All Over Press

Bilden föreställer en rysk AK47:a.

Det var den 25 maj som lastbilschauffören körde mellan Malmö och Göteborg, enligt åtalet. I höjd med Varberg närmade han sig ett vägarbete – då körde en personbil om honom och svängde in väldigt snävt framför lastbilen, uppger han i förhör med polisen.

Lastbilschauffören ska ha tutat, för att visa att han inte uppskattade körningen. När mannen i bilen framför började gestikulera åt honom att de skulle köra åt sidan tänkte han att kunde ”förklara att det inte är lika lätt att bromsa med en lastbil som det är med en personbil”.

Men 26-åringen ska ha haft en annan plan. Direkt när han hade stannat gick mannen bak till passagerarsätet och tog ut ett automatvapen av modellen AK47, uppger lastbilschauffören. Han ska sedan ha siktat på lastbilen och gjort en mantelrörelse.

”Passa dig annars kommer det att gå riktigt illa!”, ska han ha sagt.

Även förbipasserande i andra bilar ska ha sett händelsen. 26-åringen säger själv till polisen att han har haft tillgång till en AK47:a, eller kalasjnikov som vapnet kallas, många gånger tidigare men aldrig i Sverige.  

”Nej. Det låter som en mördare. Jag har inte så kort stubin”, säger han i förhör med polisen.

”Det händer att jag räckt fingret åt någon men jag har inte visat någon kalasjnikov mot någon.”

Efter hotet ska mannen ha lagt vapnet under filt eller ett lakan. Då ska lastbilschauffören ha kört från platsen. Nu åtalas mannen för grovt olaga hot. Enligt åklagaren kan vapnet även ha varit en välliknande attrapp. Åklagaren yrkar även på att han ska betala drygt 20 000 kronor i skadestånd, för kränkning och förlorad arbetsinkomst på grund av sjukskrivning. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset